immagine articolo!,immagine articolo!
Microgiardini Növények - Virág a dobozban
Latin Név Angol név Magyar név Leírás
Disznövények
Coleus blumei Coleus Mozaikvirág Afrikában és ázsiában őshonos. Az árnyékos helyeket kedveli. Apró lilás virágait élénk szinű piros-sárga-zöld levelek veszik körbe. Meleg, fény és vízigényes, fagyérzékeny. Gyógyhatású: sebre szokták tapasztani.
Pelargonium hybrid Geranium Muskátli NAGYVIRÁGÚ MUSKÁTLI (Pelargonium domesticum)
A legkedveltebb balkon növény. Könnyű nevelni és szaporítani. Gyorsan növekszik. Virágzata nagy és színpompás, hosszú hónapokig virágzik. Virágai a levelek fölé emelkednek, és szirmokkal borítják be az egész növényt. Dél-Afrikából származik. Ne érje mindig napfény és nem kell sokat öntözni. A tápanyagot szereti.
Impatiens walleriana Busy lizzy Fájvirág, nebáncsvirág Új-Gíneából származik, a napfényt kedveli.  Élénk szinű virágai, világos zöld levelei vannak. Tokja hosszas, megérve vagy ha hozzányúlnak, rugalmasan pattan fel, erre utal a neve. Hosszan virágzó fajta. Az árnyékos, félárnyékos helyet szereti. rendszeres öntözést igényel.
Myosotis alpestris Forget me not Nefelejcs A hűség, szeretet és emlék jelképe. Havasi szépség, mely kék, ritkán fehér színben pompázik. Nedves helyen, hegyi réten és a havasokon található. Észak-Európában és Észak-Amerikában is honos.
Viola wittrockiana Pansy Árvácska A legek növénye. A leghosszabban virágzó ( szeptembertől júliusig ), nagyon sok féle színű lehet terjedelmes virága. Törökországból származik, szívós növény, tolerálja a nyirkos és árnyékos helyet is.
Petunia hybrid Petunia Petúnia Brazíliából származik, és köztudottan a SZERELEM VIRÁGA. Sok virágot hoz, a napfényes helyeket kedveli. Heti 1-2 öntözéssel beéri. Balkonládák, virágágyak befuttatására alkalmas.
Helianthus annuus Sunflower Napraforgó 1-3 méter magasra is megnő, szereti a napfényt, gyorsan növekszik, hosszan virágzik. Termése fekete, szürke vagy fehér, ez a szotyola. Hazánkban és Oroszországban mint olajtermő növényt termesztik. Gondozni alig kell. Az indiánok már 3000 évvel ezelőtt is termesztették.
Vinca minor Vinca Borostyán Szereti az árnyékos és nedves helyet. Zöld levelei a talajt sűrün eltakarják és hosszan megmaradó kék, kékeslila virága van. Hazánk erdeiben is gyakori. Kerti sziklák diszítésére is használják.
Zinnia elegans Zinnia Rézvirág, katonarózsa Mexikóból származik, nagyon szép, sokféle színű, fészkes virág. Szereti a napot, nem szereti a hideget. Jól tolerálja a kevés öntözést. Virágágyba, balkonládába is ültethető. Júniustól szeptemberig virágzik. 
Lobelia erinus Lobelia Lobélia Dél-Afrikából származik. Alacsony, elterülő növény, hosszan virágzik. Szép azúrkék virága nagyon mutatós. A napfényes helyet szereti, rendszeres öntözést igényel.
Celosia plumosa Celosia Tollas kakastaréj Könnyen növeszthető, gyorsan magasra nő, élénk színekben pompázik. Eredeti formájában és színében szárítható. Napfényes nedves helyeket kedvel. Jól tűri a forróságot. 
Fűszernövények
Ocimum basilicum Basil Bazsalikom Kellemes illatú, pikáns ízű dísz-, fűszer-, és gyógynövény. Jellegzetes illatú és dús aromájú, színe zöld, virága pedig fehér színű. Meleg, félárnyékos helyen érzi jól magát. Rendszeres öntözést igényel.
Phaseolus vulgaris Bean Bab, Paszuly A bab közkedvelt kúszónövény. Gyorsan csírázik, gyorsan nő.  Amerikában őshonos, az indiánok már kb. 5000 éve termesztik. Virágja különböző színű, jellegzetes pillangós, olykor illatos.
Capsicum annuum Chilli, Pepper Paprika Őshazája Közép- és Dél-Amerika. Fehér virágú, meleg- és vízigényes étkezési és fűszernövény. Húsos falú, üreges bogyótermése értékes C-vitaminban gazdag. 
Daucus carota Carrot Sárgarépa Nagyon fontos zöldségnövény, jelentős vitaminforrás. Virága fehér ernyő formájú. Májustól késő őszig virágzik. Szereti a napfényt és a rendszeres öntözést. Európából származik. 
Cucurbita pepo Marrow Tök, cukkini A tök közkedvelt kultúrnövényünk, gyorsan csírázik, hamar növekszik a termése. Szép színes nagy virága van. Termésében lévő mag ( tökmag ) is értékes olajtartalma miatt. A cukkini nem más mint éretlen tök.
Petroselinum crispum Parsley Petrezselyem Bokros gyógy- és fűszernövény. Levele fodros, világoszöld, erőteljes friss fűszeres ízű. Szára is ehető. Nemcsak a lakást díszíti, hanem hasznos is illóolaj, karotin,  C és E vitamin tartalma miatt.
Raphanus sativus Radish Retek Gömbölyű gumóját fogyasztjuk, magas szárán fürtös fehér keresztes virága díszít. A retekben lévő illóolaj  nemcsak antibiotikus, hanem egyéb gyógyhatása is ismert, pl: jó hatású lehet megfázásos megbetegedéseknél, emésztési problémáknál, máj- és epepanaszoknál. Reggel méreg, délben étek, este orvosság. Szereti a napfényt és a bőséges öntözést.
Salvia officinalis Sage Zsálya A zsálya már az ókorban is közkedvelt és rendkívül hasznos gyógy-, és fűszernövény volt. Jellegzetes illata, kesernyésen aromás íze van. Segíti az emésztést, fűszerként különböző zsíros ételeket ízesíthetünk vele. Forrázata illóolaj és cseranyag tartalmánál fogva mandula és torokgyulladás, köhögés, rekedtség ellen használható. Közvetlen napfényre és bőséges öntözésre van szüksége.
Solanum lycopersicum Tomato Paradicsom A paradicsom a magyar konyha egyik fontos nyersanyaga és csodálatos gyógyító hatású gyümölcs. Átvitt értelemben a boldogság, öröm forrása. Őshazája Közép-és Dél-Amerika.Nagyon fontos, hogy a paradicsomot sose fogyasszuk éretlenül, mivel a zöld paradicsom mérgező hatású szolanint tartalmaz, ami az érési folyamat során bomlik el. Rendszeres öntözést, közvetlen napfényt és a meleget szereti.
Horoszkóp virágok
Aries-dianthus caryophyllus Aries-Carnation Kos-Szegfű Közkedvelt, mutatós kerti növény. Hosszú száron 4-5 cm-es telt illatos virágok nyílnak. Fehér, rózsaszín, piros, bordó virágai május-júniusban díszítenek. Szereti a napos helyet. Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában őshonos.
Taurus-Pelargonium hybrid Taurus-Geranium Bika-Muskátli A legkedveltebb balkon növény. Könnyű nevelni és szaporítani. Gyorsan növekszik. Virágzata nagy és színpompás, hosszú hónapokig virágzik. Virágai a levelek fölé emelkednek, és szirmokkal borítják be az egész növényt. Dél-Afrikából származik. 
Gemini-Myosotis alpestris Gemini-Forget me not Ikrek-Nefelejcs A hűség, szeretet és emlék jelképe. Havasi szépség, mely kék, ritkán fehér színben pompázik. Nedves helyen, hegyi réten és a havasokon található. Észak-Európában és Észak-Amerikában is honos.
Cancer-portulaca grandiflora Cancer-Portulaca Rák-Porcsinrózsa Elfekvő vagy terjedő hajtású növény, amelynek húsos, pozsgás, hosszúkás szürkészöld levelei vannak. Virága illatos, sokféle ragyogó színben létezik: rózsaszín, narancs, aranysárga, bíbor, fehér és vörös. Kimondottan napfényigényes víz és tápanyag igénye kicsi.  Egész nyáron virágzik.
Leo-Helianthus annuus Leo-Sunflower Oroszlán-Napraforgó 1-3 méter magasra is megnő, szereti a napfényt, gyorsan növekszik, hosszan virágzik. Termése fekete, szürke vagy fehér, ez a szotyola. Hazánkban és Oroszországban mint olajtermő növényt termesztik. Gondozni alig kell. Az indiánok már 3000 évvel ezelőtt is termesztették.
Virgo-Verbena hybrid Virgo-Verbena Szűz-Verbéna Illatos, ernyős virága sokáig virágozik, sok színben létezik. nagyon szép. Meleg és napfényigényes helyet szeret, vízigénye közepes.
Libra-Chrysanthemum Libra-Chrysanthemum Mérleg-Krizantém Neve görög eredetű, aranyvirágot jelent. Rendkívül víz- és páraigényes, A túlzott meleget nem kedveli.
Sagittarius-Bellis perennis Sagittar-Daisy Nyilas-Százszorszép 5-15cm magasra növő, apró fehér vagy rózsaszín szirmú virág. A napos és félárnyékos helyeket kedveli. Virágai fényre nyílnak, de amint elmegy a nap, összecsukódnak. Virágzatát hasznosítják gyógyászati célokra.
Scorpio-Dahlia Scorpio-Dahlia Skorpió-Dália Meleg igényes növény, a napos-félárnyékos helyet kedveli. Rózsaszín és piros virága van. Eleinte gyakran majd később már csak ha száraz, akkor kell öntöznünk.
Capricorn-Viola wittrockiana Capricorn-Pansy Bak-Árvácska A legek növénye. A leghosszabban virágzó ( szeptembertől júliusig ), nagyon sok féle színű lehet terjedelmes virága. Törökországból származik, szívós növény, tolerálja a nyirkos és árnyékos helyet is.
Aquarius-Vinca minor Aquarius-Vinca Vízöntő-Borostyán NAGYVIRÁGÚ MUSKÁTLI (Pelargonium domesticum)
Szereti az árnyékos és nedves helyet. Zöld levelei a talajt sűrün eltakarják és hosszan megmaradó kék, kékeslila virága van. Hazánk erdeiben is gyakori. Kerti sziklák diszítésére is használják.
Pische-Impatiens walleriana Pisces-Busy lizzy Halak-Fájvirág, nebáncsvirág Új-Gíneából származik, a napfényt kedveli.  Élénk szinű virágai, világos zöld levelei vannak. Tokja hosszas, megérve vagy ha hozzányúlnak, rugalmasan pattan fel, erre utal a neve. Hosszan virágzó fajta. Az árnyékos, félárnyékos helyet szereti. rendszeres öntözést igényel.
Gyógynövények
Aloe Vera Aloe Vera Aloe Vera Húsos, pozsgás, lándzsa alakú világos zöld levelű gyógynövény. Kizárólag leveleit használják gyógyászati célokra. Fényigényes növény, nyáron szabadban tartható, félárnyékos helyen. Rendszeresen, de ne túl gyakran öntözzük, az átfolyó vizet öntsük ki alóla, ne álljon alatta a víz.
Achillea millefolium Yarrow Cickafark A cickafark, a has és a gyomor gyógynövénye. Íze aromás, kesernyés. Fészkes fehér virága van, mely értékes illóolajat tartalmaz. Csírázása lassú, ...Leginkább a napos helyeket kedveli.
Calendula officinalis English Marigold Körömvirág A körömvirág egyike a legtöbbféleképpen használt fűszer-, és gyógynövényeknek. Levelei lapát alakúak, kerek aranysárga vagy esetleg narancsos színbe hajló virágaival jól mutat a kertben, erkélyen. Pont olyan, mintha a Nap tükröződne. Jól tűri a fagyot.
Matricaria recutita Chamomile Kamilla A kamillavirág egyik legismertebb gyógynövényünk. Gyógyhatása sokrétű, amelyet külső és belső alkalmazása révén lehet kihasználni. Jellegzetes fehér szirmú sárga fészkű virág. Az egész növény illatos. A meleget kedveli.
Hyssopus officinalis Hyssop Izsóp Fűszer-, gyógyszer-, mézelő növény. Már az ókorban is ismerték. Levelei fénylő sötétzöldek. Virágzata 7-9 virágból álló álfüzér, kék, rózsaszín vagy fehér. Hegyes csúcsú makkocska a termése. Kedveli a meleget, tűri a szárazságot. Jó a fagytűrő képessége. Csírázáskor viszonylag nagyobb talajnedvességet igényel, később ritkán öntözve is megél. Kissé kámforos, fűszeres illatú, enyhén kesernyés ízű fűszernövény. Az izsóp a kölnivíz alkotórésze is.
Malva sylvestris Mallow Mályva Egész Európában elterjedt, lágy szárú gyógynövény. Viszonylag nagy virágai rózsaszín és lila színűek. Termése lapos, korong alakú papsajt, barna magja vese alakú. A napfényt és a szárazságot kedveli.
Bolondos frizurák
Crazy cut-Bimbo-Lolium Crazy cut-Boy-Ryegrass Bolondos vágható-Fű-Gyerek A napfény és öntözés hatására sűrű fű fog kinőni a dobozból, amit levágva különböző, akár bolondos frizurákká alakíthatunk. Vágás után gyorsan megnő, így újabb és újabb frizurákat kaphatunk.
Crazy cut-Donna-Lolium Crazy cut-woman-Ryegrass Bolondos vágható-Fű-Nő
Crazy cut-Uomo-Lolium Crazy cut-Man-Ryegrass Bolondos vágható-Fű-Férfi
Gyártó: Arnoldi Europe Srl.  ITALY   Web: http://www.microgiardini.com
Magyarországi Forgalmazó: LORD Hungary Kft.  E-mail: microgiardini@lordeurope.com